[get-banner]
Kedi Bakımı

Eve Yeni Kedi Geldiğinde Yapılması Gerekenler

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Bazen evdeki kedimize üzülüp eve yeni kedi (2. Kedi) getirmeyi, sahiplenmeyi düşünebiliriz. Bu şekilde diğer kedimizin de yalnız kalmamasını sağlamış oluruz. Tabi bu süreç düşündüğünüz gibi kolay geçmeyebilir. Sizin için yaşayacağınız süreci makalemizde anlatmaya çalıştık.

Eve Yeni Bir Kedi (2. Kedi) Geldiğinde Yapmanız Gerekenler

Evinize kendi kedinizin yavrusu veya başka bir yerden, barınaktan/sokaktan 2. bir kedi gelmesi durumunda , ev sahibi olan kediniz ve eve yeni gelen kedinin kaynaşması konusunda uzlaştırıcı olmanız gerekmektedir. İki kedinin ilk başta hemen karşılaşması büyük bir soruna neden olabilir. Bunun için kedilerinizi yavaş yavaş, küçük adımlarla tanıştırmalısınız.

Kediler yaşadıkları ortamı sahiplenen ve krallığını kolay kolay paylaşmak istemeyen canlılardır.(Ormandaki aslan ne ise, evinizdeki kediniz de odur). Aynı zamanda eve yeni gelen kedinin de yeni bir ortama girmenin stresini yaşayacağını unutmamalı ve bu konuda hassas olmalısınız.

Yeni Kedi
Yeni Kedi

Eve yeni gelen kediniz ile daha önce evinizde olan kedinizin kaynaşabilmesi için onlara zaman tanımanız çok önemlidir. Bu konuda ne kadar sabırlı ve anlayışlı olursanız süreci o kadar iyi yönetebilirsiniz.

Eve yeni gelen kediyi öncelikle herhangi bir hastalığı olup olmadığını öğrenmek için veterinere götürmeniz en doğrusudur. Evdeki canımızı dışarıdan gelebilecek risklere karşı korumalıyız. Mantar, Parazit vs gibi hastalıklar bulaşıcı olabiliyor bu sebeple eve gelen kedinin bu tür hastalıkları öncelikle tedavi ettirilmeli ve kedilerimiz öyle aynı yaşam alanına girmelidir.

Eve yeni gelecek kedinin, evdeki kedinizle aynı cinsiyette olması kaynaşmalarını zorlaştıracaktır. Faklı cinsiyetteki kedilerin daha kolay alıştığını söyleyebiliriz. Kedinizin kısırlaştırılmış veya yavru olması bu durumun daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

Hemen karşılaştırmayın.

Yeni gelen kedimiz için; ayrı bir odada kum ,mama ve su kabı hazırlamalıyız. Kedilerimizin önce kokularını tanımaları, birbirlerini ilk etapta düşman gibi algılamamaları için bir kilittir. Kediniz diğer odadaki ve henüz tanımlayamadığı canlıyı merak edecek, hatta belki yemeden içmeden kesilip kapıda bekleyecektir. Siz siz olun o merakı  hemen sonlandırmayın. Biraz sabırla beklemeye devam edin.

Birbirilerinin kokularını almalarını sağlayın.

Yeni gelen kedinizi taşıma kabının sadece kapağını açarak hazırladığınız odaya bırakın. O kendisini hazır hissettiğinde dışarı çıkacak ve öncelikle yeni ortamına alışacaktır. Yeni kedimiz ortamına alışırken, bu süreçte eski tişörtleriniz veya pelüş oyuncakları ayrı yerlerde tuttuğunuz kedileriniz için dönüşümlü olarak değiştiriniz. Kedilerinizi okşadıktan sonra ellerinizi yıkamayarak diğer kediyi okşayın. Birbirilerinin kokularını almalarını sağlayarak karşılaşma öncesi tanışma sağlayın.

Yeni kedi eve alışınca karşılaştırın. Ödül mamaları ile ortamı yumuşatın.

Yeni Kedi (2.Kedi)
Yeni Kedi (2.Kedi)

Yeni gelen kedinin yeterince alıştığını düşündükten sonra iki kedinin karşılaşmasını kafes içinde yapabilirsiniz. Yeni gelen kedinin kafeste olacağı bu süreçte evinizde yaşayan kediye daha çok ilgi gösterin. Yeni gelen kedinin, kendini hazır hissettiğinde kafesinden çıkmasıyla iki kedinin karşılaştığında vereceği tepkiler için gözlem yapmalı ve olumlu davranışları ödül mamaları ile pekiştirmelisiniz.

Kediler sosyal olmayan canlılardır. Bu yüzden iki kediyi birbirine alıştırmak zaman isteyen ve sabırla yaklaşılması gereken ,yorucu bir süreçtir. Bütün bunlara rağmen , evde yaşayan kedi için eve yeni bir kedi gelmesi başta tehdit olarak algılansa da zamanla her şey yolunda gittiği takdirde, onları oynarken veya birlikte uyurken gördüğünüzde tüm uğraşlarınıza değdiğini hissedeceksiniz.

İlgili Mesajlar

1 nın 6

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.