[get-banner]
Kedi Sağlığı

Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür? Kedilerde Ateş

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür? Kedimin Ateşinin Çıktığını Nasıl Anlarım?

Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür? Kediciklerimiz hasta olduklarında ya da ateş gibi sorunlarla karşılaştıklarında ne yazık ki bunu bize açık bir şekilde anlatmazlar. “Kedimin ateşi olduğunu nasıl anlarım?” sorusunun yanıtı, kedilerde ateş ile bağlantılı semptomları kontrol etmek ve sonrasında ise kedinin ateşini ölçmektir. Bu içeriğimizde kedilerin ateşi nasıl ölçülür, kedilerin ateşi kaç olmalı ve kedinin ateşi nasıl anlaşılır gibi sık sık sorulan sorulara yanıt vereceğiz. Sizler de sorularınıza yanıt bulmak istiyorsanız hemen aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.

Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür?
Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür?

Kedilerde Ateş Neden Yükselir?

Kedilerde ateş yükselmesinin başlıca nedenleri sistemik mantarlar, parazit, bakteri ve virüslerdir. Ayrıca metabolik ve hormonal sebepler de kedilerin ateşlenmesine neden olur. Son olarak kedinize verdiğiniz birtakım ilaçlar sonucunda ortaya çıkan enfeksiyonlar ya da zehirlenmeler de ateşlenme sebeplerindendir.

Kedilerde Ateş Nasıl Anlaşılır?

Eğer kediniz bir süredir en sevdiği oyuncağının yüzüne bakmıyor, favori mamasının sesini duyduğunda mama kabına koşmuyor ve şıpır şıpır su içmiyorsa muhtemelen kedinizin bir rahatsızlığı vardır. Kedilerde iştahsızlık, halsizlik ve benzeri semptomların başlıca sebepleri arasında ateş bulunur. Bir kedinin ateşi olduğu nasıl anlaşılır sorusunun en iyi cevabı tabii ki de bir termometre yardımıyla kedinin ateşini ölçmektir. Ancak insanlar için kullanılan termometreler genellikle kediler için uygun değildir ya da her evde bir termometre bulunmuyor olabilir. Bu sebepten “Kedinin ateşi nasıl anlaşılır” sorusunu biraz daha pratik çözümlerle cevaplayacağız. Aşağıdaki başlıklarda kedilerde ateş belirtileri ve bu belirtilerin nasıl anlaşıldığını görüntüleyebilirsiniz.

Kedilerde Ateş Belirtileri

Kedilerde ateş belirtileri;

  • Kulakların arkaya doğru düşmesi
  • Kuyruğun arkaya düşmesi
  • Burunda kuruluk
  • Halsizlik
  • İştahsızlık
  • Kusma
  • Hareketlerde yavaşlama
  • Kedinin sürekli serin bir yer aramaya başlaması şeklinde sıralanabilir.

Kedinizde bu belirtiler varsa ateşinin çıktığını anlayabilir ve aşağıda paylaşacağımız bilgilere göre hareket etmelisiniz.

Kedinizin ateşini nasıl ölçebilirsiniz?

Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür? Kedimin Ateşinin Çıktığını Nasıl Anlarım?
Kedi Ateşi Nasıl Ölçülür? Kedimin Ateşinin Çıktığını Nasıl Anlarım?

Kedi Ateşi  ölçmek için Burnuna bakın.. Kedilerin burunları yapıları gereğince genellikle serin ve nispeten nemlidir. Kedinizin nemli burnunu muhtemelen yüzünüze ya da kolunuza sürtündüğünde deneyimlemişsinizdir. Ancak hasta ve ateşi olan kedilerin burnu genellikle kuru ve sıcaktır. Eğer sizler de ellerinizle kontrol ettiğinizde kedinizin burnunun kuru ve sıcak olduğunu fark ettiyseniz, ciddi bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Ancak buraya önemli bir not bırakmamız gerekiyor; kediniz gün içerisinde yeterince su içmemişse burnu bu sebepten de kuru ve sıcak olabilir. Kesin bir yargıya varmak için kedinizin su içmesini sağlayın ve sonrasında tekrar burnunu kontrol edin.

Bazı kedi cinslerinin burunları ile ilgili ırsi problemleri olabiliyor. Eğer kedinizin burnu her zaman kuruysa, probleminiz ateş ile ilgili olmayabilir.

Kedimin Ateşi Çıktı, Ne yapabilirim?

Kedinizin ateşinin yükseldiğinden şüphe ediyorsanız karın bölgesi, koltuk altı, pati altı ya da kulaklardan kontrol edebilirsiniz. Vücut ısısının ciddi anlamda arttığını fark ettiğinizde ise vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmenizde yarar var.

Viral enfeksiyonlar nedeniyle kedilerde ciddi ateş yükselmesi yaşanabilir. Enfeksiyonlar kedinizin hayatını kaybetmesine de neden olabilir. Ancak bu durumda endişelenmek yerine kedinizi aşılayarak viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilirsiniz. Yukarıda sıralanan belirtilerin bir ya da birkaçının yaşanması halinde veteriner hekim gerekli kontrolleri sağlayacak ve tedaviye başlayacaktır.

Bazen kedinizdeki ateşin nedeni, hava sıcaklığı olabilir. Doğru teşhisi koymak adına veteriner kontrolünden geçmesi gereken kedilere hiçbir şekilde ateş düşürücü ilaç vermemeniz gerekir. Evde müdahale yapmak isterseniz sadece koltuk altı ve pati altına ıslak bezler bırakabilirsiniz. Paylaştığımız bu bilgiler ışığında kedinizde yaşanabilecek ateş yükselmesi gibi sorunlar nedeniyle kedinizin hayati tehlikesi olabilir. Evcil hayvanlar için en doğru müdahalenin veteriner hekim tarafından yapılabileceği unutulmamalıdır.

İlgili Mesajlar

1 nın 2

1 yorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.