[get-banner]
Kedi BakımıKedi Sağlığı

Kedi Bakımı ve Sağlığı Hakkında Bilgiler

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Hepimizin bildiği gibi gündelik hayatımızda evde kedi beslemek birçok kişinin isteği olsa da maalesef bu iş dışardan göründüğü kadar kolay değildir. Sahipleneceğimiz hayvanın belli yaşam standartlarını sağlamamız gerekli bu makalede size evde Kedi Bakımı ve Sağlığı süreçlerinden bahsedeceğim..

Bilmeniz gereken temel bilgiler nelerdir?

Günümüz yüzyılında kedi evde beslemesi en rahat ve sevimli hayvanlardan biri olsa da kedi sahiplenmeden önce evde beslemek için kedinin yaşamına uygun bir alanımız olmalı. Örneğin eviniz apartman dairesiyse ve kedinizde hiperaktif bir kediyse komşularınızla aranızda istenmeyen münasebetler yaşanabilir veya evinizde astım hastası gibi solunum yolu hastalığı olan biri yaşıyorsa yine istenmeyen sağlık sorunları açığa çıkarabilir. Veya titizlik problemi yaşayan biri için evcil hayvanın pek doğru bir tercih olacağını söylemek ne yazık ki doğru değildir. Çünkü kediler sürekli tüy döken hayvanlardır

kedi bakımı
kedi bakımı

Sağlık Açısından Kedi Bakımı

Kedi sahiplendikten sonra gerekli sağlık bakımları vardır. Düzenli olarak sağlık durumu ,vitamin ve ilaçları veteriner hekimi tarafından kontrol edilmelidir. Gerekli aşıları eksiksiz ve zamanında yapılmalıdır. Özellikle bu konuda ülkemizdeki insanların gereken hassasiyeti ve ilgiyi gösterdikleri söylemek çok zor. Kedimizin beslemesini, hareketlerini hatta dışkısına kadar devamlı olarak takip etmemiz gerekli. Bir problemi olduğunda bekletmeden problemin nedenini bulmaya çalışıp bekletmeden tedavi ettirmemiz gerekir.

Çevreye ve kendisine zarar vermemesi için tırnaklarının belli aralıklarla kesilmesi gerekmektedir. Eğer bir kedinin tırnakları çok uzarsa başta size , çevrenizde ki insanlara ,eşyalara zarar verebilir. Ve dönemsel tüy dökme artışı gibi sorunları da vardır bunun için bazı tür kedilerin yıllık tüy kesimi gibi ihtiyaçları oluyor. Dediğimiz  gibi her tür için geçerli olmasa da tüy kesimi oldukça önemlidir yine tüylerin kesimi de tecrübeli bir veteriner hekim tarafından hayvana zarar verilmeden dikkatli ve detaylı yapılmalıdır.

En önemli konulardan birisi de çiftleşme konusudur. Bu konuya bazıları kısırlaştırmaya karşı çıksa da bunun pek doğru bir karar olduğunu söylemek ne yazık ki doğru olmaz. Bu kanıyı düşünen şahıslar genelde kedinin yaradılışı ve doğasına aykırı olduğunu savunur ancak unutulmamalıdır ki kediyi eve alarak zaten doğasına ve yaradılışına aykırı bir harekette bulunuyoruz. Bu yüzden kedimizi kısırlaştırarak kedimizin sağlığını ve üremesini korumuş oluyoruz. Kısırlaştırılmadığında ise belli dikkat edilmesi gereken çiftleşme aralıkları vardır örneğin bir kedide yılda 4-5 kez çiftleşme isteği olur. Bu da ortalama bir ila iki hafta arası sürer. Bu süreci dişi kedilerin yüksek sesle miyavlayışı ve poposunun biraz yüksekte oluşundan anlayabiliriz. Erkek kediler de kendilerine alan belirlemek için bazı yerlere çişini bırakır (oldukça kötü kokar).

İlgili Mesajlar

1 nın 7

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.