[get-banner]
Kedi BakımıKedi Sağlığı

Kediler zeytin yiyebilir mi?

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Kediler zeytin yiyebilir mi?

Merhaba kedisesi.com okurları. Bu yazımızda Kediler zeytin yiyebilir mi? Kediler zeytin sever mi? Kedim zeytin yemeye çalışıyor zeytinin zararı olur mu? Konularına cevap vermeye çalışacağız.

Kediler farklı gördükleri yiyeceklere karşı ilgili olabilirler. Gördükleri yiyecekleri patileriyle yoklayıp zararsız yiyecek olduğuna kanaat getirdiklerinde önce koklayıp sonra yalayarak ve hatta yiyerek tatlarına bakarlar.

Peki, hayatımızda büyük yeri olan kahvaltıların vazgeçilmezi zeytinin kedilerimize zararı var mıdır?

Kediler bilindiği üzere hem etçil hem otçul hayvanlardır ancak sağlıklı yaşamları için hayvansal protein ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Bu sebeple hayatlarında zeytin olmaması onlar için bir şey değiştirmez.

Zeytinin insanlar için oldukça sağlıklı bir besin maddesi olmasına rağmen kediler için o kadar yararlı olmama sebebi kedilerin zorunlu etçil hayvan olmalarıdır. Zorunlu etçil demek yaşamlarını devam ettirebilmeleri için hayvansal proteinlere ihtiyaçlarının olmasıdır. Bitkisel proteinlere çok fazla ihtiyaç duymadıkları aşikârdır. Yani sindirimi kolaylaştırmak için ot yerler ama gelişimlerine bir etkisi yoktur otların.

Kediler zeytin yiyebilir miZeytin kediler için zararlı mıdır?

Kedilere herhangi bir zararı yoktur. Zeytinin zararı yok dedik ancak kediniz eğer çok fazla zeytin yiyorsa karın ağrısı, kusma ve ishal gibi sıkıntılara sebep olabilir. Biliyorsunuz ki tuz kedilerimize oldukça zararlıdır. Tuzlu zeytinlerinde kedimizin böbreğine zarar verebileceği faktörünü unutmamak gerekir. Bir de kedimizin zeytin çekirdeğini yutması oldukça tehlikelidir. Boğazda takılma, boğulma gibi istemediğimiz durumlarla karşılaşmamıza neden olabilir. Bu sebeple zeytin veriyorsanız bile çekirdeğini çıkarıp vermenizi tavsiye deriz.

Zeytinin kedilerin sağlığına faydaları nelerdir?

En önemli yararlarından birisi iltihap önleyici özelliğinin olmasıdır. Zeytinin besin açısından kedinize çok faydası olmasa bile sağlık açısından birçok yararı olmaktadır (Tuzsuz zeytinler).

Zeytin kedilerimizde kanser oluşumunu önler ve ağrılarının azalmasına sebep olur.

İçerisinde bulunan E vitamini sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Zararlı yağların sindirimini kolaylaştırıp kalp hastalıklarını önler.

İçerisinde bulunan zeytinyağı kabızlığı önler. İştah açıcı özelliği vardır.

Kedimize zeytin verirken dikkat edilmesi gerekenler

Tuzlu zeytin vermek kedimizin böbreklerine zarar verir. Tuzlu zeytini yıkayıp verdiğinizde sadece dışındaki tuzu yıkamış olursunuz. İçindeki tuzu arındıramadığınız için bir yıkamanızın bir faydası olmaz. Bu sebeple tuzsuz zeytinleri tercih etmek daha doğru olacaktır.

Kediler zeytin yiyebilir mi? ÖZETLE;

Çoğu kedi zeytini sever. Zeytinlerin kedilerimiz için besin açısından bir faydası yoktur. Kedilerimiz için zehirli değildir. Ara sıra tuzsuz ve çekirdeği çıkarılmış zeytin vermenin sağlık açısından (Tedavi amacıyla) faydası olabilir ancak çok fazla verildiğinde karın ağrısı, kusma vb. gibi olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz.

İlgili Mesajlar

1 nın 7

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.