[get-banner]
Kedi Bakımı

Sokak Kedileriyle Nasıl İletişim Kurulur?

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? Sokaklarda sıklıkla karşılaştığımız sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? Hemen her iletişimde olduğu gibi sevgi etkili bir iletişimin en belirgin kuralıdır. Sevginizi yansıttığınız zaman sokak kedileriyle pratik bir şekilde iletişim kurmak konusunda etkili fırsatlara sahip olabilirsiniz. Burada kediyle iletişim kurarken beden dilini çok iyi kullanmanızı öneriyoruz. Mesela sokak kedisine dik dik bakarsanız, bu hiç de iyi bir başlangıç olmayacaktır. Zira bu bakışma kedide saldırganlığı tetikleyecektir. Çünkü kediye dik dik baktığınız zaman kedi, kendisine bir saldırı geleceğinden endişe etmeye başlayacaktır. Peki, sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? İşte ayrıntılar!

Sokak kedileriyle etkili bir şekilde iletişim kurmak mı istiyorsunuz? O zaman ilk kural onlara sevginizi hissettirmekten geçecektir. Bunun için kedinin yanında ses tonunuzu alçak tutmaya dikkat etmelisiniz. Yine kedinin yakında konuşurken daha uysan bir ses tonunu benimsemelisiniz. Ayrıca kedinin hareketlerini doğru bir şekilde yorumlayacak olursanız, iletişim konusunda etkili teknikler geliştirebilirsiniz. Burada sokak kedileriyle iletişimde bulunurken birtakım kurallara dikkat etmenizi öneriyoruz. Ancak bu sayede sokak kedilerini tanıyarak onlarla etkili bir iletişim sürecine dahil olabilirsiniz.

Sokak Kedileriyle Nasıl İletişim Kurulur?

Sokak Kedileriyle İletişime Geçerken Dikkat Edilecekler

Elbette ki sokak kedileriyle iletişime geçmenin de kendine özgü birtakım kuralları bulunmaktadır. Şayet siz de onlarla etkili bir şekilde iletişim kurmayı istiyorsanız mutlaka bu kuralları dikkate almalısınız. İşte Sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? Sorusuna dair sunmuş olduğumuz çözüm önerilerimiz:

  • Ses tonunuzu iyi ayarlayın
  • Kedinin hareketlerine ve sesine dikkat edin
  • Elinizi bir kedi burnu olarak kullanmak iyi gelecektir
  • Kediyle oyun oynamak için onun da istekli olup olmadığına dikkat edin
  • Göbeğini sevmekten kaçınarak, onun tüylerini çok bastırmadan okşayın

Ses Tonuna Dikkat!

Sokak kedileriyle iletişim kurarken en çok ses tonunuzu iyi ayarlamaya dikkat etmelisiniz. Şöyle düşünün, yüksek sesle bağırırsanız, karşınızdaki insan ne yapar? Evet, kaçar ya da sizinle kavga eder! Bu durum kediler için de geçerliliğini koruyan bir durumdur. Bundan dolayıdır ki sokak kedisiyle iletişim kuracaksanız mutlaka ses tonunuzu iyi bir şekilde ayarlamanız gerecektir. Ancak bu sayede sokak kedileriyle etkili bir düzeyde iletişim kurabilirsiniz.

Sokak Kedileriyle Nasıl İletişim Kurulur?

Kedilerin Ses ve Hareketlerine Dikkat!

Kedilerin hareket ve seslerine dikkat etmek, onlarla etkili bir düzeyde iletişim kurmanız anlamına gelecektir. Burada kedilerin genel olarak hareketlerine ve seslerine dair bilgi sahibi olmak işinizi kolaylaştıracaktır. Onların miyavlamalarına ya da mırıltılarına dikkat etmek, etkili bir şekilde iletişim kurmanın da önünü açacaktır. Bu da sokak kedileriyle tam da istediğiniz gibi iletişim kurmanızı kolaylaştıracaktır.

Onunla Kafa Tokuşturmayı Deneyin!

Sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? Kediler birbirleriyle iletişimde bulunmadan önce kafa tokuştururlar. Bu onlar için adeta bir selamlaşma biçimidir. Dolayısıyla sokak kedileriyle iletişimde bulunacaksanız elinizi bir kedinin başı hatta burnu gibi kullanabilirsiniz. Böylece onun kafasına dokunarak, onunla selamlaşabilir, onuna iletişime başlayabilirsiniz.

Sokak Kedileriyle Nasıl İletişim Kurulur?

Kedilerle Oyun Oynayabilirsiniz!

Kediler oyun oynamayı her zaman severler. Ama oyunun da yeri ve zamanı vardır. Sokak kedileriyle oynamak için ilk önce ona güven vermelisiniz. Bunu da sevginizi yansıtarak başarabilirsiniz. Sonrasında sokak kedileriyle oyun oynamak onlarla etkili bir şekilde iletişimde bulunmanın altın formülünü size sunacaktır. Burada kedinin de hoşlandığı bir oyunu tercih etmek durumundasınız.

Onu Sevdiğinizi Hissettirin!

Sokak kedileriyle nasıl iletişim kurulur? Sokak kedilerine sevginizi hissettirirseniz onlarla iletişim kurmakta zorlanmazsınız. Bunun için sokak kedisinin tüylerini hafif hafif okşayabilir, onun da hoşuna gidecek bir şekilde oyunlar oynayabilirsiniz. Böylece iletişim kurmak noktasında önemli kazanımlara sahip olursunuz.

İlgili Mesajlar

1 nın 6

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.