[get-banner]
Kedi Bakımı

Kedilerde Beslenme

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Kedilerde beslenme nasıl olmalıdır? Sanılanın aksine kedilerde beslenme kedinin cinsine değil, yaş, boy, kilo gibi özelliklerinden etkilenir.  Hayvan severlerin gözdesi kedilerin en temel ihtiyaçlarından beslenmeyi çeşitli başlıklar altında ele aldık.  İşte kedilerde beslenme nasıl olmalıdır? Sorusuna dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Kediler Kaç Saatte Bir Yemek Yer?

Kedilerde besleme saat aralığı kedinin fiziksel özelliklerine ve kedinin gün içindeki hareketliliğine bağlıdır. Fiziksel özellik olarak yaş baz alındığında 1 haftalık kediler 2- 3 öğün beslenebilirken daha büyük yaştaki kediler 12 saatte bir beslenebilir. Kedinin sindirme süresi de dikkate alınmalıdır. Burada kedinizin beslenmesine dikkat ediyor olmanız, onun sağlıklı bir şekilde hayat yaşamasına da destek olacaktır. Peki, kediler kaç öğün yemek yemelidir? İşte detaylar!

Kedilerde Beslenme

Kediler Kaç Öğün Yemek Yer?

Öğün sayısı her kedide farklılık göstereceğinden genele bakılarak bir öğün sayısı belirlenmemelidir. Aksi takdirde kedi çok yemekten dolayı obez olabileceği gibi yetersiz beslenmiş kedinin gelişimi olumsuz yönde etkilenir. Burada kedinin öğünlerini atlamamasına özen göstermek gerekmektedir. Tam da bu kapsamda kedilerin öğün sayılarını bir uzmanla birlikte belirlemekte fayda vardır.

Kediler ortalama 6 aylık oluncaya kadar 3 ya da 4 ödül mama vermelisiniz. Sonraki süreçte öğün sayısını 2- 4 olarak da ayarlayabilirsiniz. Burada kedinin yaşı ve cinsi de önemlidir. Bütün bu bilgiler ışığında yavru kedilere yetişkin mama vermemeye de özen göstermelisiniz. Onlara en az 10 ile 12 aylık oluncaya kadar hiçbir şekilde yetişkin maması yedirmemelisiniz. Böylece kedilerde beslenme konusunda isabetli bir adım da atmış olursunuz.

Kedilerde Beslenme

Kedilerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Koku duyarlılığı yüksek olan hayvanlardan biri de kedidir. Plastik mama kabındaki sıcak mama koku yapacağından kedi tarafından yenmeyecektir. Mama kaplarının yapısı plastik değil metal olmalıdır.  Aynı şekilde mama kabının ağır olması devrilmesinin önüne geçer.  Hem yaş hem kuru mama ile beslenmesi sindirim yönünden rahatlık sağlar kedilerde. Bu da kedinizin yaşantısını olumlu yönde etkileyecektir. Burada mama tercihine de dikkat etmek gerekmektedir.

Sadece kuru mama ile beslenen kediler için ise mama ıslatılarak daha çekici hale getirilebilir. Mutlaka mama kabının yanında su bulunmalıdır. Kedideki vitamin oranına göre takviye gıdalarda da bulunulmalıdır. Kedilerin beslenmesi konusuna özen göstermek, onların kaliteli bir yaşam sürmesine destek olmak anlamına gelmektedir. Burada kedilerde beslenme gündeme geldiği zaman onların yaşına uygun bir periyot belirlemeniz önerilmektedir. Böylece onların gelişimlerine uygun bir şekilde beslenmesi olanağına sahip olabilirsiniz.

Kedilerde Beslenme

Kediler Günlük Ne Kadar Mama Yemelidir?

Günlük kalori ihtiyacını karşılayacak nitelikte olmalıdır mama oranı. Kedinin yaşı önemli bir husustur.   Kedinin günlük alması gereken mama oranı kilo başına 80 kaloridir. Burada tamamıyla kedinizin yaşı ve günlük kalori harcama derecesi önem kazanmaktadır. Zira kedinizin yaşına uygun ve günlük eforuyla uyumlu bir şekilde beslenmesi beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir.

Kedilerde beslenme kedinin ağırlığıyla da yakından ilgilidir. Mesela kediniz 1 buçukla 2 buçuk kg ağırlığındaysa 20 ile 30 gram kadar günlük mama verilmesi önerilmektedir. Yine kedinizin ağırlığı 2 buçukla 4 buçuk kilo aralığındaysa kedinize günlük ortalama olarak 30 ile 50 gram kadar kedi maması vermelisiniz. Burada kedi mamasının markasına ve besin değerine de özen göstermek durumundasınız.

Şayet kediniz 4,5 kilogramdan daha ağırsa o zaman günlük öğün miktarını 50 ile 70 gram olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece kedilerde beslenme konusunda isabetli bir rutin belirleyerek kedinizin çok daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunursunuz. Tüm bu bilgiler ışığında kedilerin beslenmesine yönelik olarak düzenli bir periyot oluşturmak mantıklı bir tercihtir. Böylece onların düzenli olarak beslenmesini de sağlayabilirsiniz.

İlgili Mesajlar

1 nın 6

1 yorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.