[get-banner]
Kedi Bakımı

Sahiplenen Kedi Nasıl Alışır?

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Sahiplenen kedi nasıl alışır? Sahiplenilen kedi ömür boyu yaşayacağı evine nasıl alışır merak edenler için öncelikle ona zaman tanımanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.  Kediler her ne kadar kolay adapte olabilen canlılar olsalar da savunmasız olduklarının da bilincinde olduklarından dolayı özellikle yeni bir ortama girdiklerinde aşırı savunmacı bir tutum içinde olabilirler. Özellikle barınaklardan alınan kediler daha önce insanlarla olumlu ilişkiler kuramamışsa ilk başlarda agresif hareketler sergileyebilirler.

Bırakın yeni girdikleri alanı koklasınlar etrafta ki insanların hareketlerini gözlemlesinler. İlk başta onu bir odaya koyup serbest bırakmak onun eve alışmasını kolaylaştıracaktır. Yanında mümkün olduğunca ani hareketler yapmaktan ve yüksek sesler çıkarmakta kaçınırsanız kendini güvende hissetmesi kolaylaşacaktır. Yine evde kendini korunaklı hissedeceği yerlerin olması da ona iyi gelecek çözümlerden biri olacaktır.

Sahiplenen Kedi

Ona biraz süre tanıdıktan sonra onunla oyun oynamayı deneyebilirsiniz. Genelde kediler oyunla stresini atmaktadır. Hem de sizi bir oyun arkadaşı olarak görecek ve ona zarar vermeyeceğinizi idrak edecektir. Evde kolayca erişebileceği bir noktaya suyunu ve mamasını bırakırsanız ihtiyaçlarını kolayca giderebileceğinin farkına varacak ve tedirginliği bir nebze olsun azalacaktır. Bazı kediler hızlıca insanlara güvenirken bazıları için daha uzun süreler gerekebilir. Bu nedenle kediniz sizden uzak duruyorsa sabırla ona yaklaşmanız gerekecektir.

Sahiplenen Kedi İçin Alıştırma Yöntemleri

Kediler her ne kadar evcil hayvanlar olarak bilinse de aslında başına buyruk ve kişilik sahibi hayvanlardır. Yani internette sahipleriyle yan yana olan sevgi yumağı hayvanları görerek bir kedi sahiplenmeyi düşündüyseniz sizin kedinizin o şekilde çıkmayabileceğiniz bilmelisiniz. Sahiplenilen kediyi size ve yeni evine alıştırmak için yöntemler arayanlara ise söyleyebileceğimiz internette bulacağınız çoğu teknik sizde işe yaramayabilir.

Bu nedenle yapabileceğiniz sabırlı bir şekilde onun sizinle bağ kurmasını beklemek ve onu strese sokmamaktır. Onunla düzenli olarak oynayın, kedinizi size müsaade ettiği kadar sevin ve size alışması için zaman tanıyın. Eğer kedinizin istemediği hareketlerde bulunursanız oda bu durumdan kurtulmak için saldırgan davranmaya başlayacak hatta sizden daha da uzaklaşacaktır. Böyle biri durumda size alışma süresi uzayacaktır.

Sahiplenen Kedi

Sevgi görmeyi ve ilgiyi seven canlılar olan kediler rahatlarına ve alanlarına düşkündürler. Eğer aranıza mesafe koyuyorsa bunu ihlal etmemeniz ve onun size yaklaşmasını beklemeniz gerekecektir. Onunla mümkün olduğunca yumuşak tonlarda konuşmanız sizi dost olarak benimsemesini kolaylaştıracak unsurlardan birisidir. İlk etaplarda ona kızmayıp yanlış davranışlarında onu uzaklaştırmak size alıştıktan sonra kızdığınızı belli etmek aranızın çok daha iyi olmasını sağlayacaktır. Sahiplenen kedi konusunda detaylı bir araştırma yapmak her zaman önerilmektedir.

Sahiplenen Kedi İçin Ne Yapmak Gerekir?

Her ne kadar kendi halinde canlılar olsalar da hayatınıza aldığınız kediler bir anda sizin için önemli bir konuma oturacaktır. Onun size alışması gibi sizin de onun davranışlarına alışmanız ve uyum sağlamanız gerekecektir. Sahiplendiğiniz kedi için neler yapmanız gerekir merak ediyorsanız tavsiyemiz öncelikle ona rahat bir yatak almakla işe başlamanız olacaktır. Çünkü kediler sıcak ve rahat ortamları oldukça sevmektedir. Bunun yanında ona bir tırmalama direği almanızda koltuklarınızı minik dostunuzun gazabından koruyacaktır.

Sahiplenen Kedi

Mama ve su kabının temiz olduğundan da emin olmanız gerekmektedir. Kirli kaplardan kediniz mama yemek istemeyebilir. Belirli zamanlarda mama ve su kabını doldurmaya başlarsanız gün içinde size yalvarmayacaktır. Eğer dışarı bakmayı seviyorsa ona cam kenarında yukarda olmayı seviyorsa eşyaların üzerinde bir yer verebilirsiniz. Ayrıca kumunu da düzenli olarak değiştirmeye alışmalısınız çünkü kediler genelde kirli kumu kullanmak yerine başka noktalara ihtiyacını görmeyi tercih edebilmektedir. Şunu unutmamalısınız ki her kedinin ihtiyacı birbirinden farklıdır. İlk kez birlikte yaşamaya başladığınızda onu dikkatli takip etmeli ve rahatsızlıklarını nasıl gösterdiklerini anlamalısınız. Böylece iletişiminiz daha güçlü ve kolay olur

İlgili Mesajlar

1 nın 6

1 yorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.