Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Bir kedi ile aynı evi paylaşıyorsanız onun ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınız gibi görerek karşılamalısınız. Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını arayanlar olacaktır. Öncelikle kedilerin bakımı ve beslenmesi çok da zor olmamakla birlikte özen gerektiren durumlardır.
Kedilerin beslenmelerinde tercih edilmesi gereken mama, kedinin beslenme saatlerinin ayarlanması, mamanın ölçüsünün ne kadar olacağı gibi konularda uzmanından bilgi almak doğru olacaktır. Böylece kedinizle sorunsuz ve mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Kedileri beslerken özenli davranmak beraberinde etkili kazanımları getirmektedir. Burada kedi maması tercihlerinden tutun da kaç öğün besleyeceğinize kadar tüm aşamalara dikkat etmek durumundasınız.
Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Kedilerin beslenmelerinde dikkat edilmesi gereken ilk konu mama saatlerinin ve porsiyonlarının belirlenmesidir. Sınırsız mama ve istediği zaman yemek yeme kediler için sakıncalı bir durumdur. Ev kedilerinin çok hareketli bir yaşantısı olmadığı için kedilere çok mama vermek onlarda sindirim sorunlarına sebep olabilir. Günde 2 öğün 1’er porsiyon kedilerin beslenmesi için yeterli olacaktır. Kediler bu iki öğüne alışırsa mamaları bittiğinde diğer öğünü sabırla beklemeyi öğrenecektir.
Mamaların porsiyonu konusunda da dikkat etmek gerekmektedir. Kedinin yaşına ve kilosuna göre mama vermek onun daha sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. Kediler kısa sürede bu şekilde beslenmeye alışacaktır. Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Sorusuna kapsamlı bir araştırma yaptığımız zaman karşımıza oldukça titiz bir süreç çıkar. Bu sürecin başarılı bir şekilde yönetilmesi de mümkün olacaktır. Burada evde kedi beslerken mutlaka dikkatli davranmak her zaman önerilmektedir. Ancak bu sayede kedilerin sağlıklı bir şekilde beslenmesi de mümkün olacaktır.
Evde Kedi Besleyenlerin Dikkat Etmesi Gereken Durumlar
Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Evinizi paylaştığınız dostunuzun bakımında dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli denildiğinde sıralanması gereken durumlar şu şekilde sıralanabilir:
- Kedinizi evinize getirdikten sonra veteriner ile ilk randevusunu ayarlayarak sağlık durumunu ve aşılarını gözden geçirilmesi
- Kedinizin sağlıklı beslenmesi için mama saatlerinin belirlenmesi ve beslenme düzeninin ayarlanması
- Kedilerin mamalarının konulduğu kapların mamaların bitiminde temizlenmesi ve bir sonraki öğünün yeni mama kabı ile verilmesi
- Kedinizin tuvalet alışkanlığı ve hijyeni için kedi kumunun düzenli olarak değiştirilmesi
- Kedinizin tüylerinin düzenli olarak taranması
- Kedinin temizliğini sizin yapmanı onun kontrollerini yapmanız anlamına gelecektir. Bu sebeple düzenli olarak temizlenerek kedinin vücudundaki değişikliklerin takip edilmesi
- Kedinin tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi kedinin kendisine ve çevresine zarar vermesini engeller
- Kedilerin hareket etmesi onlarla oyun oynanması hoşlarına gideceği için her gün onlara belli bir süre vakit ayrılması
- Dışarıda bir yere gidileceği zaman taşıyıcı içerisinde kedinin götürülmesi
- Kedinizin sizin tarafınızdan sevildiğini hissetmesi için ona sevgi ve ilgi gösterilmesi
- Dışarıda dolaşan kedilerde hastalık söz konusu olacağı için mümkün olduğunca kedilerin evde tutulması
Evde Kedi Beslemeye Hazır mısınız?
Kedinizle birlikte mutlu bir hayat yaşamak onun tüm sorumluluğunu almakla başlayacaktır. Bunun için öncelikle Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli konusunu araştırmanız gerekecektir. Kediler kendilerine öğretilen her şeyi öğrenmeye ve uygulamaya çalışan hayvanlardır. Bu sebeple ev hayatınızı bir kedi ile çok rahat bir şekilde düzenli hale getirebilirsiniz.
Kedinin eğitimi ve size alışma döneminde kendinize karşı daha anlayışlı ve daha fazla sevgi dolu olmalısınız. Sizin yanınızda olacak ve evinizde her ortamı sizinle paylaşacak olan kedi dostunuzla huzurlu bir yaşama hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Tüm bu bilgiler ışığında Evde kedi beslerken nelere dikkat edilmeli? Sorusuna da kapsamlı bir şekilde yanıt verdik.
1 yorum