[get-banner]
Kedi Bakımı

Kedilerin Yaşlandığını Nasıl Anlarız?

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

kedisesi yaslikedi 1Kediler şüphesiz insanın en yakın dostlarından biridir. Onlar hayatımıza girdiği andan itibaren ailemizin birer üyesi olmaktadır. Maalesef ki onlarda tıpkı insanlar gibi zaman içerisinde hatta daha hızlı yaşlanmaktadır. Kedilerin yaşlandığını nasıl anlarız? Sorusunun cevabını birçok kedi sahibi muhakkak ki araştırmıştır. Ağzı olup dili olmayan kedilerimizin zaman içerisinde değişen hal ve hareketlerden bu durumu anlayabilmeniz mümkündür. Yaşını biliyorsak zaten az çok tahmin ederiz ama asıl yaşlılık belirtileri biraz daha farklı olmaktadır. Kedilerin ortalama yaş ömürleri ne kadar özenli bakıldıklarına göre değişmektedir. Kuşkusuz ki dışarıda yaşayan bir kedi ile evde yaşayan bir kedinin yaşama süresi aynı olmayacaktır. Bu durum ciddi bir sağlık sorunu olduğunda tabi ki değişmektedir. Evde bizlerle yaşayan kedilerimiz henüz çok küçükken hastalanıp bizleri maalesef ki terk edebiliyor.

Kedilerde Yaşlanma Belirtileri

kedisesi yaslikedi 4Kedilerde yaşlanma belirtileri insanlardaki olmaktadır. Kedinizin hareketliliğinin eskisi gibi olmaması, daha az yemesi veya aksine daha çok yemesi, sürekli uyuması, oyun oynama isteğinin azalması, duyma kayıpları, tüylerdeki renk değişimi, görme bozuklukları gibi birçok belirtisi olabilmektedir. Tabi ki bu belirtiler herhangi bir sağlık sorunu yüzünden de olabilir. Kediler normalde 10 yaşından itibaren yaşlı olarak kabul ediliyor. Bizler bunu kabul ediyor muyuz? Tabi ki hayır. Onlar bizim için hep ilk günkü gibi bebek olarak kalıyorlar. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması ise 11 yaşından itibaren oluyor. Bu yüzden özellikle 10 yaşından sonra veteriner kontrollerinin sıklaşmasında fayda var. Erken teşhis nasıl ki hayat kurtarıyorsa evlatlarımız gibi sevdiğimiz kedilerimiz için de erken teşhis oldukça önemlidir.

Kedilerin Yaşlılık Dönemi

kedisesi yaslikedi 3Kedilerin yaşlılık dönemi elbette ki gençliğindeki gibi hareketli olmayacaktır. Kedi sahipleri için bunu kabullenmek her ne kadar zor olsa da yaşlı kediye bakmak daha fazla dikkat gerektiren bir iştir. Doğru mama seçimi, özellikle sindirimi açısından oldukça önemlidir. Tuvalet takibi, davranış değişikliği olup olmadığı sıklıkla takip edilmelidir. Daha sık veterinerimizi ziyaret etmekte önemlidir. En önemlisi yaşlı bir kediniz varsa onu stresten mümkün olduğunca uzak tutmanız gerekir. Birden fazla kediniz varsa elbette ki bu durum çok kolay olmayacaktır. Onları rahat ettirmek adına elimizden geleni fazlasıyla yapmalı ve ömürlerini uzatmak için daha iyi bakmalıyız. Yaşlılık dönemlerinde de tıpkı bebeklik dönemlerindeki gibi her zaman bol sevgi seli, bol şefkatli olmalıyız. Unutmayalım ki şu hayatta sevgiden daha üstün hiçbir güç yoktur.

 

İlgili Mesajlar

1 nın 6

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.