Kedi çok yemek yerse ne olur? Sevimli dostlarımız kediler de tıpkı insanlar gibi yediklerine dikkat etmek zorundalar. Normalden fazla yediklerinde hele yaşları fazla ve hareketsizlerse obez olma riskleri vardır. Obezite her canlıda olduğu gibi onlarda da ciddi bir problemdir. Bu durumda obeziteye bağlı birçok hastalığa yakalanma riskleri yükselir. Ölçülü yemek yemelerini sağlamak zor olsa da bu konuda tedbirli olmak onların sağlığı açısından hayatidir.
Kediler sürekli acıkıp yemek yedikleri ve kilo kaybettiklerinde ise şeker hastası olma ihtimalleri yüksektir. Mutlaka veteriner hekime danışılması ve hekimin koyacağı tanı burada çok önemlidir. Beslenme ve sindirim konusunda takip edilmeleri uzun yıllar sağlıklı kalmalarını sağlayacaktır. Kediler normal ölçüde yemek yerken çok yemek yemeye başladıklarında burada mutlaka bir sorun olduğu dikkate alınmalıdır. Kedi çok yemek yerse ne olur? Dahası kedilere kaç saate bir yemek verilmelidir? İşte detaylar!
Kedilere Kaç Saatte Bir Yemek Verilmeli?
Kedilerin beslenme süreleri yaşlarına göre ayarlanmalıdır. Yavru kediler 1 haftadan küçükse 2- 3 saat aralıkla beslenebilir. 2 haftalıklar 4-6 saat, bunun üzerindekiler ise 6-8 saat ara ile beslenebilir. Kedileri fazla beslemek onlara fayda sağlamak yerine zarar verebilir. Bu nedenle ölçülü beslenmeleri, yaşlarına göre yaş ve kuru mamalar verilmesi önemli bir ayrıntıdır.
Tıpkı bir bebek gibi özen isteyen yavru kediler, baştan itibaren kontrollü beslendiklerinde zamanla sağlıklı birer yetişkin kedi olacaklardır. Veteriner hekim tavsiyelerine uyularak beslendiklerinde daha yeterli ve sağlıklı beslenmiş olurlar. Saat aralığına dikkat edilerek beslenmeye alıştırılan kedinin sonraki süreçte yemek yemesinde anormallik olup olmadığı daha kolay anlaşılmaktadır. Bu da demek oluyor ki kedilerde beslenme faktörü çok önemlidir.
Kediler Günde Kaç Öğün Yemek Yer?
Kedi çok yemek yerse ne olur? Kaç öğün beslenmeli? Kediler önlerine gıda konulduğu sürece gidip gelip yemek yiyebilen canlılardır. Kısa süreli olarak doysalar da az sonra yine mama kabının başına gidebilirler. Bu nedenle yaş ya da kuru gıda hangisi olursa olsun tavsiye edilen saat aralığında beslenmeleri doğru olacaktır. Kedilere de insanlar gibi günde üç öğün yemek verilmesi önerilmektedir.
Mama kaplarına uygun sürelerde ve miktarlarda koyulan mamalarını yiyen kediler, düzenli beslenmeye alıştırılmış olurlar. Beslenme faktörü düzene girdiği için daha sağlıklı olurlar. Sevimli dostlarımız bu sayede evin neşesi olmaya devam ederler. Kedi çok yemek yerse ne olur? Kimi zaman kediler çok yemek yediklerinde farklı reaksiyonlar ortaya koyabilmektedir.
Kediler Çok Yemek Yerse Kusar Mı?
Kedi çok yemek yerse ne olur? Kusar mı? Kediler de fazla yemek yediklerinde tüm canlılar gibi reaksiyon gösterirler. Mideleri çok dolu olmaya alışık olmadıkları için hazmetmekte zorlanırlar ve kusarlar. Ayrıca hızlı yemek yemeleri sonucu da kusmalar görülür. Bozuk mamaların da kedilerde kusmaya neden olduğu görülmektedir. Zehirlenme sonucu kusmaları ise diğer kusmalardan ayırmak gerekir.
Kediler hasta oldukları zamanlarda sindirim sorunu yaşamaktadır; fakat çok yemekten kusma ile ikisi farklıdır. Hasta olduklarında daha sık kusarlar; fazla yediklerinde ise yediklerini çıkarınca rahatlarlar. Kedilerin bu durumlarının takip edilmesi gerekmektedir. Hassas bir sindirim sistemleri olan kediler, yaş gruplarına göre beslenmediklerinde yine kusma problemi yaşarlar.
Kediler sadece çok yemekten değil, çok su içmekten de kusabilirler. Yine de her ihtimale karşı neden kustuklarına dikkat etmek çok önemlidir. Onların hassasiyetini dikkate almak ve her şeyleriyle olduğu gibi yemek yeme miktarlarıyla ilgilenmemiz gerekir. Düzene girene kadar bir süre dikkat edilmesi ve sonraki öğünlerinde yemek miktarının iyi ayarlanması gerekmektedir. Kedilerde çok yemek yemeye bağlı kusmalar görülmesi olası bir durumdur. Böylece Kedi çok yemek yerse ne olur? Sorusuna yanıt vermiş olduk.