Kedimin Kulağı Duyuyor Mu? Nasıl Anlarım?
Minik dostunuz olan kedinizin işitmesinde normalin dışında bir durum sezebilirsiniz. Bu durumda kedimin kulağı duyuyor mu? Nasıl anlarım? Adı altında tüylü dostunuza küçük testlerde bulunmanız gerekebilir.
Minik dostunuza seslendiğiniz zaman hiçbir tepki vermiyor veya komutlara tepki göstermiyor ise bir sorun vardır. Bununla birlikte en ciddi sorun ise minik kedinizin yürümesinde dengesizlik görmenizdir. Bu durumda işitmede bir sorun olacağı gibi bu iki duruma ayrılır. Bu durum geçici işitme kaybı ve kalıcı işitme kaybı olarak ayrılmaktadır.
Geçici işitme kaybından tüylü dostunuzun kulaklarında kir birikmesi ve kulak kanalında tıkanıklık nedeni ile olmaktadır. Bunun yanı sıra minik dostunuz yakın zamanda bir antibiyotik kullandıysa bu da bir yan etki yaratır. Bu durum, alanında uzman bir veteriner hekim gözetiminde çözümü bulunan bir durumdur.
Bunun haricinde kalıcı işitme kaybında ise bu durum genetik, travma ve sinir problemleri nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Eğer tüylü dostunuzda böyle bir sorun ile karşı karşıya kalırsanız mutlaka veteriner hekimden yardım alınması gerekiyor. Yine kedinizi yaşam ortamındaki hareketlerini iyi bir şekilde gözlemleyecek olursanız; kulağının duyup duymadığını da öğrenebilirsiniz!
Kedimin Kulağının Duymadığını Nasıl Anlarım?
Kediler köpeklerden farklı olarak isim ile çağırıldığında hemen tepki veren canlılar değildir. Bu durum daha çok minik dostumuzun anına göre gelişir. Fakat bu kıstas alınacak bir durum değildir. Çünkü kediler isimlerine her zaman tepki vermese dahi kulakları oldukça hassastır. Bu durumda tüylü dostunuzun kulağının duymadığını anlamanın kesin yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden biri kedinizin yanında oldukça yüksek bir ses çıkarın veya herhangi bir şey fırlatın.
Kediniz korkmuyor veya kaçmıyorsa büyük olasılıkla duymuyor olabilir. Bunun yanı sıra tüylü dostunuz olduğundan çok yüksek tonda miyavlıyorsa kendisini duyamadığı içindir. Bu nedenle dikkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir. Buna ek olarak ise uyuyorken yanına gidin ve alkışlayın. Eğer kediniz bu harekete de cevap vermiyor ise büyük olasılıkla sağırdır. Bunlara ek olarak ise en büyük etmen kedinizin yürümesinde dengesiz halleridir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda sorunun neyden kaynaklandığı anlamak için mutlaka veterinerinize danışın.
Sağır Olan Kedimle Nasıl İlgilenmeliyim?
Kedilerin sağır olması genetik faktörler ve sonradan ortaya çıkan nedenler ile olmaktadır. Bununla birlikte eğer kedimin kulağı duyuyor mu? Nasıl anlarım? Sorularınız olumlu ise farklı yol izlemeniz gerekiyor. Bu kapsamda tüylü dostunuzla daha farklı iletişime geçmelisiniz. Bu iletişimde onu korkutmamaya özen gösterin.
Aynı zamanda eğer kediniz sonradan sağır olduysa minik dostunuz tedirginlik yaşayacaktır. Bu nedenle mutlaka onu güvende tutarken rutinler oluşturun. Bu rutinler minik dostunuzun eşyalarının aynı yerde durması ile olmaktadır. Bununla birlikte her kedinin karakteri farklıdır. Bu nedenle tüylü dostunuza özel bir iletişim yöntemi geliştirmek çok daha faydalı olacaktır.