[get-banner]
Köpekler Bakımı

Yavru Köpeklere Tasma Eğitimi Nasıl Verilir?

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Yavru Köpeklerin Tasma Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Tasma eğitimi özellikle de köpeklerde önemli bir konudur. Çünkü oldukça hareketli olan bu sevimli hayvanların bir şekilde kontrol altında tutulması gerekir. Bu da tasmalar ile mümkün olmaktadır. Yetişkin köpekler için de insanların korkmaması için tasma kullanılması gerekir.

Yavru köpekler için özellikle de kalabalık alanlara girecekleri zaman ya da sokakta kendilerini güvende hissetmeleri açısından tasma eğitimi verilmesi gerekir. İlk kez tanıştıklarında tabi ki doğal olarak yabancılık çekebilir istemeyebilir. Fakat sizin de bu sayede onun yanında olduğunuzu anladığında çok daha rahat edecektir. Yavru köpeklerin tasmaya alışma süreçleri değişmektedir. Kimi iki ya da üç günde alışırken kimi köpekler için bu süre bir hafta hatta daha uzun bile olabilmektedir.

Tasma Alıştırmasında Aşamalara Dikkat Edin

Köpeğiniz eğer çok küçük ise ileride olumsuz karılamaması için tasma değil de boynuna yumuşak ip bağlayarak onu alıştırmaya başlayabilirsiniz. Eğer köpeğiniz bir aylıktan daha büyükse yavru köpekler için üretilmiş olan tasmalardan kullanabilirsiniz. İlk kez tasma takıyorsanız boyunlarından çıkmayacak şekilde ayarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Tasmayı taktığınızda mümkün mertebe çıkartmaya çalışacaktır. Bu sürede dikkatini başka bir yöne çekmeye çalışın. Böylece zamanla tasmayı unutacak farkına vardığında da aslında onu olumsuz etkileyen bir şey olmadığının farkına varacaktır.

Tasmaya alıştırmanın diğer bir aşaması da bağını uzun bırakmanızdır. İlk etapta uzun bırakırsanız köpeğiniz size bir bağ ile bağlı olduğunu anlayacak ama bunun onun hareketlerine bir sınırlandırma getirmediğini de fark edecektir. Böylece tasmayı çok daha rahat kabul edebilir.

Tasma Eğitimi
Tasma Eğitimi

Eğitim İle Öğrenecek

İlk denemelerinizde yavru köpeğinizi olabildiğince serbest bırakın. Çünkü sizin zorlamanız ya da yönlendirmeniz ile geleceği zaman emin olun bir daha o tasmayı takmak istemeyecektir. Çünkü bununla birlikte özgürlüğünün kısıtlandığını düşünecektir. Onu rahat bıraktığınızda çok daha olumlu sonuçlar alacağınızı siz de göreceksiniz. Sonraki gezmelerinizde ise sizin yönlendirdiğiniz yana gelmesini sağlayın. Eğer gelmek istemiyorsa onu sert bir şekilde uyarabilirsiniz. Sizinle geldiğinde ise onu sevin ki yaptığının bu şekilde doğru olduğunu anlayıp bunu alışkanlık haline getirsin. Köpeğiniz ile birlikte yürüyüşe çıkmak dolaşmak eminiz ki size de büyük bir keyif verecektir. Bunun için alıştırmalara devam etmelisiniz.

İlgili Mesajlar

1 nın 2

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.